Силен човек от БСП коментира казуса около евентуално ново правителство.  Има реална

...
Силен човек от БСП коментира казуса около евентуално ново правителство.  Има реална
Коментари Харесай

Симов, БСП: Ако се съберат гласове за избиране на правителство, програмата му може да е готова до дни

Силен човек от Българска социалистическа партия разяснява проблема около евентуално ново държавно управление.  

Има действителна опция в границите на този парламент да се направи държавно управление с малко усилия и при основаване на ясна стратегия и с небосвод на кабинета. Средата на избори постоянно е потребна, само че три пъти предходната година гласувахме с вяра за ясна и постоянна формула за ръководство. Такава няма. Българското политическо пространство е прекомерно фрагментирано, а връзката сред партиите е оплетена в червени линии.

Това сподели пред БНР Александър Симов, народен представител от БСП. И посочи, че ако се съберат гласове за избиране на държавно управление, по-късно програмата му може да бъде подготвена до дни.

По думите му експертен кабинет с поддръжката на разнообразни партии е по-голяма замяна на вота: " Сериозна отстъпка от страна на Политическа партия е главното им лице Кирил Петков да не бъде министър председател. Това демонстрира здрав разсъдък и предпочитание за разговор ".

Симов добави, че компромис с ГЕРБ и с Движение за права и свободи продължава да бъде " най-лошото, което може да бъде направено на българската политическа сцена ".

Според него, ако не се осъществя държавно управление с първия мандат, вероятността това да се случи с третия е доста дребна, написа novini.bg.

Във връзка с изявление на началника на кабинета в оставка Лена Бориславова, че политолози, политици, общественици са представители на Русия в България, за което получават заплащане от по 4000 лв. на месец, Александър Симов е безапелационен, че трябва да се показват имена и доказателства, тъй като " другояче се интригантства на българския политически терен, а без имена това е политическа пиратка ".

По повод изгонването на съветски дипломати той счита, че това е рецесия, която от някои се гледа по лиричен метод: " Само че тази рецесия има съответни стопански измерения, рискови за България. Когато разсъждаваш за сходна рецесия през поетични словосъчетания, пропускаш да видиш заканите... По-добре е в тази обстановка някой да дава съответни решения и да се пробва да ги слага на масата. Голямата разлика в политическия живот е, че едни обичат да хвърлят пиратки, а другите да дават решения. Това е разликата сред дилетанта и същинския държавник  ".

Депутатът изрази терзания от държанието на президента: " Напоследък се натрупаха изяви на хора от президентската институция, ориентирани срещу БСП. Дори да не продуцира този театър, при всички положения президентската институция е страна в спора. Има напрежение между БСП и президента, не беше редно президентската институция да взе участие в политическите борби на терена на ръководството ".

Той не отхвърли, че и в БСП има напрежение, а има и социалисти, които мъчно устоят взаимоотношението с Демократична България и с Политическа партия, само че " коефициентът на потребно деяние в това ръководство е по-голям от вредите ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР